Ötökkäsafarilla

Tein eilen pienen ötökkäsafarin omien opiskeluiden ohessa. Eli pakkasin pyörän päälle mukaan kameran, jalustan ja pienet eväät. Ja ajoin 4-5 kilometrin päähän joutomaalle bongailemaan ötököitä. Parin kolmen tunnin retki pois tietokoneen äärestä lähiluontoon.

Pienen matkan päässä kotoani on rakentamaton alue, jonka läpi virtaa ojapahainen. Alue on ns. joutomaata ja siellä säilytetään mm. kuorma-auton vaihtolavoja. Vaikka alue näyttää karulta ja surulliselta, niin siellä voi siltikin käydä luontoretkellä. Ilmojen lämmittyä ojan päällä lentelevät suden- ja neidonkorennot ja alueella kasvavista voikukukista, lupiineista ja rikkaruohoista voi löytää erilaisia ötököitä.

Itse kuvaan makrokuvia eli hyönteisiä ja kasveja hyvin läheltä. Ja tuo on alue, jossa on hyvä harjoitella niiden kuvaamista. Kesäisin siellä on päivänkakkaroita, lupiineja (ne ovat kyllä vieraskasveja) ja muita kukkia. ja niissä lymyilee melkoisen paljon pieniä ja mielenkiintoisen näköisiä ötököitä.

Puhelinkuva

Eilen katselin pieniä koppakuoriaisia, lehväluteita, mehiläisiä, muurahaisia ja kimalaisia. Ja otin niistä muutaman kuvan. Samalla kuvasin muutaman kuvan myös puhelimella. Nykyisillä laitteilla saa ihan kohtuullista jälkeä hiukan leppäkerttun kokoisista ötököistä.

”Luonto elvyttää ja auttaa palautumaan stressistä. Keskittymiskyky paranee ja syke ja verenpaine madaltuvat. Luonnossa liikkuminen muuttaa suhtautumista muihin ihmisiin myönteisemmäksi ja mieliala kohenee.”, näin väittää Sydäntautiliiton sivusto.

Lähiluonto on usein mielenkiintoinen retkikohde, koska se on saavutettavissa parhaimmillaan ihan vaan kävellen. Ja luonnossa liikkuessa voi hyvin opetella tunnistamaan itselle uusia kasveja ja eläimiä. Samalla väitetään, että luonnossa liikkuminen rauhoitaa mieltä ja kehoa eli se on hyvää vastapainoa kiireiselle elämälle.

Tälläistä mikroseikkailua tällä kertaa. Pieni retki lähimaastoon ja hyönteisten ihmettelyä ja eväiden syömistä. Pieni lepotauko vakavan uurastamisen välissä.

Kunhan retkeilen, Kari…

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *