Pikaretki uimaan

Päätin eilen aamulla, että käyn työpäivän jälkeen pienellä pyöräretkellä ja samalla reissulla uimassa. Pakkasin aamulla pyyhkeen ja muut tarvittavat tavarat mukaan. Päivällä pohdin missä käyn ja kohteeksi tuli Viidennumeron silta Sääksmäellä. Ja päätin, että teen retken yhdistämällä junamatkailua ja pyöräilyä.

Kartasta katselemalla ajomatkaksi tuli noin 12-13 kilometriä suuntaansa eli kaikkinensa noin 25 kilometriä. Rauhallisella pyöräilytahdilla pyöräilyä tuli pari tuntia ja siinä vauhdissa kerkisi tutkailemaan maisemiakin. Oma retkeni alkoi junamatkalla Tampere- Toijala ja menomatkan tein paikallisjunalla ja paluumatkan IC:llä ja matka kestää noin puolisen tuntia suuntaansa.

Paikallisjunissa pyörää voi kuljettaa maksutta, mutta IC:ssä pyörälle pitää ostaa oma viiden euron hintainen lippu eli tuolla reissulla junamatkoihin meni noin viitisentoista euroa. Ja samalla reissulla kävin Toijalassa kaupassa ja ostin pienet matkaeväät mukaan.

Reitti kulkee osan matkaa pyöräteitä pitkin ja loppu matkasta joutuu ajamaan maantien reunalla, mutta ainakin eilen autoilijat väistivät hyvin pyöräilijää. Reitti on melkoisen tasaista eli siinä on muutama mäki matkalla. Tie on myös aika suora, mutta seikkailee alun kaupunkimaiseman jälkeen peltojen reunustamana. Menomatkalla näkyi fasaaneja yhdellä pellolla ja paluumatkalla pelloilta pilkisteli muutama rusakon pää. Ja aika usein tuolla sillan puoleisessa päässä reittiä näkee peuroja  pellolla syömässä.

Matkalle osuu myös Visavuoren museo eli Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee. Lisäksi Visavuoresta löytyy Suomen hauskin museo – Kari-paviljonki, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä ja ajoittain vaihtuvia näyttelyitä. Mutta se oli vielä kiinni eli siihen tutustuminen jää toiseen kertaan. Kävin sen sijaan ravintola Sääksmäen sillalla syömässä jäätelön.

Samalla reissulla kävin vielä pienen matkan päässä olevalla hylätyllä huoltoasemalla ja otin sieltä muutaman kuvan. Se oli oikeastaan tämän kesän enimmäinen pieni UE eli Urban Explorer- retki.

Uimisen ja jääätelön syönnin sekä auringonoton jälkeen ajelin takaisin Toijalaan ja tulin IC- junalla takaisin Tampereelle. Pieni irtiotto arjesta ja sen avulla taasen jaksaa eteenpäin.

Tälläistä mikroseikkailua eiliseltä, Kari…

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *