Marjassa, korentoja ihmettelemässä ja töissä

Kesäkuun puolesta välistä aika on vilahtanut ohi. Työ- ja opiskelukiireet ovat syöneet aika hyvin kaiken ajan ja pienet seikkailut ovat olleet jäissä. Olen kerinnyt tekemään vain pieniä pyöräretkiä lähiseudulle kuvaamaan korentoja ja tänään kävin katselemassa marjojen kypsymistä.

Kesä on vilissyt ohi ja kaikki pikkuisenkin pidemmät retket ovat jääneet väliin. Lyhyet retket on kohdistuneet muiden harrastusten pariin kuten makrokuvaukseen. Väliin olen käynyt kuvailemassa hyönteisiä lähellä olevalla joutomaalla ja muutaman kerran Hatanpään Arborentumissa.

Muutoin luontoretket ovat jääneet aika hyvin väliin. Tänään ajelin pyörällä vajaan kymmenen kilometrin päähän katselemaan kuinka marjat kypsyy. Metsässä näytti olevan aika paljon sekä mustikkaa ja myös lakan raakileita. Näyttää siltä että ihan lähipäivinä tai viikkoina pääsee kerämään hiukan mustikoita ja ehkä lakkojakin pakkaseen.

Metsässä kävellessä tuli mieleen  uutisissa puhutuista korona- rajoitusten mukanaan tuomista lieveilmiöistä. Ne ovat niitä, etteivät kaikki ihmiset hallitse retkeilyn pelisääntöjä. Eli osaa tulentekosääntöjä, suunnistamista ja roskien käsittelyä.

Yksi hyvä tapa on opetella tapa, jossa kaikki mitä metsään viedään tuodaan myös pois. Eli roskia tms. ei jätetä luontoon. Ei edes niitä tupakantumppeja, koska ne ovat eläimille vaarallisia. Ja kytevinä ne saattavat sytyttää metsäpalon.

Toinen tärkeä asia on avotulen teko eli sitä ei saa tehdä toisen maille ilman lupaa. Eli jos haluaa paistaa makkaraa nuotiolla, niin kannattaa käyttää yleisiä ja laillisia nuotiopaikkoja. Jokamiehen oikeuksien tiivistelmä kannattaakin lukea Luontoon.fi- sivuilta.

Tälläistä retkeilyä tänään, Kari…

P.S. Niinkuin aina niin kuvat ovat itse ottamiani. Jos haluat käyttää niitä, niin muista pyytää lupa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *