S24O – Sub 24 Overnight – Yön yli retkiä

Viime vuonna tein paljon pieniä pyöräretkiä lähimaastoon ja nuotiopaikoille. Ja lisäksi yhden hiukan pidemmän, jossa hyödynsin junaa apuna. Eli pyöräilin Seinäjoeltä Haamäelle yöpyen matkan varrella Tuurissa. Ja tänä vuonna ajattelin ottaa haltuun käsitteen S24O eli Sub 24 Overnight.

S24O, Sub 24 Overnight, lyhyt yön yli retki. Rakkaalla lapsella on monta erilaista nimeä ja itse ajattelin ensi keväänä aloittaa näiden harrastamisen. En usko, että koronarajoitukset vielä poistuvat täydellisesti kesäksi eli pitää etsiä mukava tapa tehdä kesäretkiä. Ja ajattelisin että lyhyet yön yli retket olisi näitä.

Itse en orjallisesti noudata mitään sääntöjä eli uskoisin että teen noita retkiä kahdella eri mallilla. Toinen niistä on yöpyminen luonnossa teltalla tai vastaavalla. Ja toinen tapa hyödyntää esim. hostelleja ja muita edullisia majoituksia. Otan kuitenkin päämääräksi sen, että varusteita on mukana minimaallisesti ja retkien pitää olla hauskoja eikä mitään hampaat irvessä puurtamista.

The rules are simple: head out from your front door taking charge of food, water and shelter until playtime ends 24hours later.

Tämä on se malli, jolla ajattelin retkeillä ensi keväänä ja kesänä. Eli ajan pyörällä lähiseuturetkiä ”vähemmän on enemmän”- ajatuksella ja lyhyitä tennarilenkkejä. Osan retkistä teen varmaankin ihan päiväretkinä eli käyn tutustumassa kohteisiin ja sitten yövyn toisella retkellä. Ja teen retkistä hauskoja eli varaan aikaa valokuvaamiselle ja mahdollisuuksien mukaan myös onkimiselle.

Luonnossa yöpymiseen olen pohtinut erilaisia vaihtoehtoja ja aika usein ajatukset kääntyy kohti bivy baggiä ja tarppia. Niiden avulla yöpymisvarusteet saisi aika minimaallisiksi ja kuitenkin pärjäisi esim. sateisemallakin säällä.

Talven ja alkukevään aikana kirjoittelen tekstejä siitä miten itse ajattelin valmistautua noihin retkiin. Etsin myös oman filosofiani mukaisesti edullisia vaihtoehtoja retkien suorittamiseen ja retkillä tarvittaviksi välineiksi. Ja samalla kun kirjoittelen tekstejä niin pohdin millaisilla varusteilla ja miten tulen suorittamaan retkiä. Uskoisin, että osa teksteistä liittyy pyörän kunnostamiseen viime kesän jäljiltä. Osa teksteistä taasen siihen kuinka retkillä voisi syödä, nukkua ja myös vinkkejä muiden blogistien teksteihin.

Korona tulee varmaan vielä  ensi kesänkin rajoittamaan matkustamista. Eli nyt on hyvä alkaa valmistautumaan siihen, että retkeilee kotimaassa ja etsii mielekkäitä retkikohteita ihan lähimaastostakin.

Kunhan pohdin, Kari…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *