Kamera ja sen kuljettaminen

Itsellä on pyöräretkien lisäksi toinen harrastus eli valokuvaaminen, josta kirjoittelen Karikuvaa- blogissa. Harrastan kaupunkikuvien lisäksi makrokuvaamista eli kuvailen kaikennäköisiä ötököitä.

Tämä näkyy siinä, että minulla pyöräretkillä lähes aina mukana myös kamera. Jossain kohdassa kyllästyin kaivamaan kameraa aina takanaolevasta sivulaukusta ja ostin edullisen etulaukun XXL- liikkeestä Tampereen Lielahdesta.

Etulaukku on kivan kokoinen eli 8.5 litran vetoinen eli sinne menee pieni järkkäri, puhelin ja jotain muuta pientä mukaan. Kätevän kokoinen laukku ja varustettu pikakiinnityksellä. Eli sen kanssa saa kuvattua myös pyörän päältä kun pysähtyy.

Pienen käytön jälkeen huomasin tuon laukun yhden pienen ikävän ominaisuuden eli se hiukan notkui ja hyllyi ajon aikana. Ja katselin kuinka tuo on tehty. Eli siellä on tuon pikakiinnitystelineen takana sisällä ohut vahvike. Normaalikäytössä juomapullon ja pikkueväiden jne. kuljettamiseen tuo oli ihan hyvä. Erityisesti kun hinta oli noin 20 euron tietämissä.

Modasin laukkua hiukan eli tein sinne hiukan tukevamman sisustan L- muotoiseksi taivutetusta tuesta ja pehmustin laukkua hiukkasen vaahtokumilla. Tällä hetkellä laukussa kulkee helposti pienikokoinen DSLR- kamera objektiiveineen, puhelin ja yksi vaihtoobjektiivi.

Tällä hetkellä on myös mietinnässä, että palautanko hiukan jykevähkön pizzapakkarin  eli etutavaratelineen takaisin paikalleen. Vai korvaanko sen hiukan kevyemmällä versiolla.

Tuo etuteline on käytännöllinen kauppareissuilla sekä retkillä hiukan suuremman etulaukun kanssa. Ja siihen saa sujuvasti kiinni pizzalaatikon.

Ainoa ongelma tuon etutelineen kanssa on rehellisesti ottaen sen rumuus. Fiksusti pakattuna se ei haittaa ajamista.

Tälläistä pohtimista tänään ja kevätkuukaudet kurkistaa jo nurkan takaan eli pitää aloittaa retkillä käytettävän pyörän kunnostaminen.

Kari…

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *