Matkanmittaamista – VDO

Istuskelin eilen parvekkeella ja istutin uutta eturatasta paikoilleen. Sanon siksi, että istutin, koska siirsin sen paikkaa hiukan syvyyssuunnassa jotta se istuu paremmin ketjulinjaan. Samalla pohdiskelin 1×8 vaihteisen päivittämistä 1×10 vaihteiseksi. Saisi laajemmat välitykset käyttöön.

Samalla katselin takarengasta tai oikeastaan sitä mitä siitä on jäljellä. Kulutuspintaa ei ollut oikeastaan yhtään ja mustan kumin alta näkyi pistosuojakerros. Rengas näytti ajetun aika loppuun.

Tänään aamusella ajattelin, että ajan pienen koeajolenkin Motonettiin ja haen uuden renkaan taakse. Viime kesänä mittailin matkoja puhelinapilla, mutta se kulutti turhaan akkua ja siksi ajattelin hankkia ihan yksinkertaisen matkamittarin.

Lielahden XXL:ssä tuli vastaan VDO:n yksinkertainen langaton matkamittari noin kolmenkympin hintaan. Mittarissa oli minulle tärkeimmät asiat: kokonaismatka, ajoaika, trippimittari ja keskinopeus.

Koeajolenkki meni muuten niinkuin aina ensimmäiset menee. Vaihteet ei olleet kunnon säädöissä ja pomppivat hiukan. Ja huomasi ettei hetkeen ole istunut satulalla eli jo tuollainen pikku lenkki hiukan tuntui.

Iltasella tuli vaihdettua takarengas ja laiteltua matkamittari paikoilleen. Jos huomenna on kaunis ilta, niin töiden jälkeen täytyy tehdä taasen pieni lenkki. Jos ei muuten niin yrittää säätää vaihteet kohdalleen. Se hiukan helpottaisi ajamista.

Tämän päivän lenkki oli muuten noin 8 kilometriä eli ei pitäisi olla kovinkaan pitkä hyppäys niihen normaalimittaisiin retkiin eli sinne 50+ kilometriin. Pari lenkkiä ja eiköhän ne matkat ala pitenemään.

Tälläistä fillarointia tänään, Kari…

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *